EĞER ZEYTİNYAĞI ORGANİK DEĞİLSE NE OLUR?




Taze ve yüksek kaliteli sızma zeytinyağı, sağlıklı değil mi?




Kimi uzmanlara göre, etiketinde organik yazan ve pahalı olduğu için aylardır rafta bekleyen zeytinyağı yerine, sanayi üretimi olmayan yüksek kaliteli, taze zeytinyağı tüketmek daha faydalı.

Yapılan araştırmalar, zeytinyağının da zamana karşı fazla dayanıklı olmadığını gösteriyor. Bu nedenle organik zeytinyağı peşinde koşmaktansa, taze ve bilindik üreticiden alınan ürün tavsiye ediliyor.
Birçok tüketici, Organik Sızma Zeytinyağı ile Sızma Zeytinyağı arasındaki farkların ne olduğunu merak ediyor. En basit cevap “hayır fark yok, iki yağ da içerik olarak hemen hemen aynı”. “Extra Sızma” yağının her ikisi de zeytinlerin ilk baskısından (ya da spininden) yapılırlar. Her ikisinde de, asitlik, kimyasal oluşum ve duyusal testlerle Sızma adını almalarını sağlayan aynı şartlar var.
Organik zeytinler, kimyasal gübre, zirai ilaçlar veya diğer yapay ajanlar kullanılmadan yetiştirilmek üzere akredite olmuş bir organik sertifikasyon ajansı tarafından belgelendirilmiş zeytinlerdir. Organik zeytinlerde, büyümelerine yardımcı olmak için herhangi bir kimyasal madde veya böcek ilacı kullanılamaz. Aslında çoğu zeytin üreticisi (sanayi kuruluşları ile anlaşmalı olanlar dışında) ağaçlarında kimyasal madde kullanmazlar. Aslında organik koşullarda üretim yapan çoğu küçük çiftçi, maliyetlerden kaçındıklarından sertifikasyon sürecine girmezler.

Yorumlar