Uzun süredir sindirim sistemi hastalıklarına karşı, iltihap giderici ve antioksidan olarak kullanılan zerdeçal, başta deri, meme, prostat ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere dahil çeşitli kanser tiplerine karşı vücut direncini artırıyor.
Yaşam süresinin uzaması bunama ve Alzheimer hastalığı gibi rahatsızlıkların görülmesini arttırdı. Hafıza sorunu yaşayan kişi sayısı çoğaldı. Zerdeçal beyinde amiloid plaklarının oluşumunu engellerken iltihap önleyici özelliği ile beyin hasarını azaltabilir. Erkenden sofralarımızda yer vereceğimiz zerdeçal ileride beyin hastalığı görülmesinin engellenmesinde yardımcı olabilir.
Zerdeçal tek başına veya beraberinde karabiber ile birlikte verildiğinde kan şekeri ve kan yağlarının düşürülmesine yardımcı olabilir. Zerdeçal, insülin direncinin azaltılmasıyla kan şekerlerinde de olumlu destek sağlıyor.
Zerdeçal kararında tüketildiğinde sindirime yardımcı olan safra üretimini arttırır. Hazımsızlık yakınmalarını ve mide ekşimesini azaltır. Daha çok kadınları etkileyen hassas (spastik) bağırsak hastalığını yatıştırır. Zerdeçal, iltihabi bağırsak hastalıkları ve mide ülserlerinin tedavisinde de yardımcı olabilir.
Bilimsel araştırmalar, zerdeçalın damar kireçlenmesinin durdurulmasına, atardamarlarda plak oluşumunun azaltılmasına ve kan pıhtısı oluşumunun engellenmesinde yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Zerdeçal damar kireçlenmesine neden olan kötü kolesterol olan LDL’ nin düşürülmesine destek olur.
Her gün düzenli olarak taze zerdeçal tüketmek isteyenler için günlük kullanım miktarı 6 – 8 gramdır. Hamileler ve bir hafta içinde ameliyat olacak olanlar zerdeçal tüketmemelidir.
http://saglikligidarehberi.com/2017/06/20/dogal-kanser-kalkani-zerdecal/
http://saglikligidarehberi.com/2017/06/20/dogal-kanser-kalkani-zerdecal/
Yorumlar
Yorum Gönder